Deinsesteenweg 182, 8700 Tielt (Aarsele) +32 473 98 27 19
Mijn account | FR | EN

De historiek

Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte

Korte geschiedenis en ontstaan

De kiem van struisvogelkwekerij Schobbejaks Hoogte lag in het begin van de jaren ’90, bij Bert Neirinck en Christel Cauwelier. Op zoek naar een alternatief voor de bestaande veeteelt in België, begon onze interesse te groeien voor de struisvogelhouderij.

Nadat we ons uitvoerig hadden verdiept in alle mogelijke facetten van een struisvogelboerderij (van ei tot kweekvogel), besloten we in 1992 om onze eerste twee trio’s Afrikaanse struisvogels (één mannetje en twee vrouwtjes) aan te schaffen, gekweekt op een struisvogelboerderij in Wallonië. Die waren toen ongeveer 8 maanden oud.

Struisvogelkunstwerk

Van hobby naar struisvogelselectiebedrijf…

Met de komst van de eerste vreemde vogels, konden we alvast wennen aan de verschillende gedragspatronen van deze voor ons onbekende ‘struise’ vogel. Later werd, door rechtstreekse import vanuit verschillende bedrijven uit Namibië, Botswana en Zuid-Afrika, ons bedrijf geleidelijk uitgebreid.

Momenteel hebben we enkele honderden struisvogels: broedvogels, struisvogelkuikens en slachtvogels. Als gevolg van de import uit verschillende Afrikaanse landen kregen we binnen ons bedrijf te maken met verschillende rassen en verschillende soorten binnen deze rassen (de zogenaamde zwart-, rood- en blauwnekken).
Deze variatie in bloedlijnen was dan ook noodzakelijk om ons in de toekomst te kunnen profileren als struisvogelselectiebedrijf.

Consultant Bert Neirinck

Alle verschillende fasen van het kweek- en productieproces gebeuren op het de struisvogelkwekerij zelf en staan onder de dagelijkse begeleiding van dierenarts Bert Neirinck, een deskundige op het gebied van struisvogels.

Contacteer Bert voor meer info & advies

Bert Neirinck